Nalaganje... Prosimo počakajte...

E-novice


Vreme Hrvaška

Ker je hrvaška precej razprostrta država od celinskega predela pa do vzdolž Jadranskega morja, ki ima na podnebje in vreme močan vpliv, se natančna vremenska napoved od kraja do kraja lahko hitro razlikuje. Spletna stran vreme Hrvaška ponuja natančen pregled vremena za vsa večja hrvaška mesta. Tako vam ni potrebno skrbeti ali vas bo na poti ujel dež, sneg ali sonce. Napoved lahko na strani poiščete za točno določen kraj ali pa na zemljevidu pobrskate po 20-ih večjih hrvaških regijah in vas samodejno usmeri do večjih krajev v tem predelu. 

Vreme Hrvaška ponuja vremensko napoved za tekoči dan, jutrišnji dan, za 3 dni, teden dni, 10 dni, dva tedna ali celo do 15 dni naprej. Napoved za naslednje tri dni je podrobnejša in prikazuje vremensko sliko za ponoči, dopoldne in popoldne, vključno s prisotnostjo vetra in minimalnih in maksimalnih temperatur v tistem obdobju dneva, Tedenska  napoved in več, pa prikazuje povprečno vreme za vsak dan, povprečne minimalne in maksimalne temperature pričakovane za določen dan v stopinjah Celzija in v stopinjah Fahrenheita, ter prisotnost vetra. 

Na strani vreme Hrvaška lahko preverite tudi ažurno (na vsakih par ur) posodobljene temperature morja, saj te lahko nihajo zelo hitro, sploh po kakšnem neurju lahko temperatura hitro pade. Temperature morja pa so napisane za vse večje turistične, obmorske kraje. 

Obiskovalcem strani je na voljo tudi satelitska slika oblačnosti, ki v živo spremlja spremembe vremena in tako odlično pripomore k dobri informiranosti o trenutnem stanju, kakšno je vreme. Hrvaška je za Slovence zelo priljubljena destinacija, zato je stran s tako podrobnimi in pogosto posodobljenimi informacijami še kako dobrodošla. Poleg satelitske slike pa ima vreme Hrvaška na voljo tudi radarsko sliko, ki je ena od najbolj ažurnih prognoz vremena, saj ves čas pridobiva sprotne in zelo natančne vremenske podatke. Iz radarske slike je razvidno trenutno stanje oblačnosti in možnih padavin. 

Vreme Hrvaška bo sigurno pripomoglo k boljšemu načrtovanju vašega oddiha, saj vas bo s pomočjo njihovih enostavno razumljivih, natančnih prognoz, vreme le stežka presenetilo.